Ingredienser til en stang, der kan skæres ud i 12 stykker:
Kringle dej:
15 g gær
½ dl kold mælk
125 g kold margarine
20 g sukker
2 æg
½ tsk. salt
250 g hvedemel
Remonce:
100 g margarine
100 g sukker
Fyld:
50 g rosiner
Pensling:
1 æg + en sjat mælk
2 spsk. sukker til drys og eventuelt nøddeflager
Fremgangsmåde:
Aftenen før:
Dejen:
Rør gæren ud i den kolde mælk i en skål.
Tilsæt margarinen i små tern.
Tilsæt sukker, æg, salt og halvdelen af melet.
Rør det hele godt igennem, til det har en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet og ælt dejen grundigt, til den er smidig, blød og glat (15 min).
Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter.
Remonce:
Rør margarine og sukker sammen til en ensartet remonce.
Saml kringlen:
Rul dejen ud i en aflang firkant (ca. 37 cm alt efter bagepladen) på et meldrysset bord.
Fordel remoncen ned langs midten på dejen.
Drys med rosiner.
Fold hver side af dejen ind mod midten, og lad siderne overlappe hinanden på midten.
Placer kringlen på en bageplade med bagepapir.
Stil kringlen til hævning i den kolde ovn natten over.
Dagen efter:
Tag kringlen ind i varmen mens ovnen varmer op.
Pensel med det sammenpiskede æg og mælk og strø med sukker og eventuelt nøddeflager.
Bagning:
Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 20 minutter, til den er gylden og færdigbagt.
Nyd den!